Strategi Kerjasama Pengembangan Institusi Halal: Implementasi pada Halal Center
DOI:
https://doi.org/10.29040/jiei.v8i1.3794Keywords:
Analytical Hierarchy Process, BPJPH, halal center, sertifikasi halal, UMKMAbstract
References
Arsil, P., Tey, Y. S., Brindal, M., Phua, C. U., & Liana, D. (2018). Personal values underlying halal food consumption: evidence from Indonesia and Malaysia. British Food Journal, 120(11), 2524–2538. https://doi.org/10.1108/BFJ-09-2017-0519
BPS Kab.Banyumas. (2021). Jumlah Penduduk Berumur 15 Tahun Ke Atas Menurut Jenis Kegiatan Selama Seminggu yang Lalu dan Jenis Kelamin di Kabupaten Banyumas, 2020. BPS Kab. Banyumas. https://banyumaskab.bps.go.id/statictable/2021/03/18/309/jumlah-penduduk-berumur-15-tahun-ke-atas-menurut-jenis-kegiatan-selama-seminggu-yang-lalu-dan-jenis-kelamin-di-kabupaten-banyumas-2020.html
Hillman, A. J., Cannella, A. A., & Paetzold, R. L. (2000). The resource dependence role of corporate directors: Strategic adaptation of board composition in response to environmental change. Journal of Management Studies, 37(2), 235–256. https://doi.org/10.1111/1467-6486.00179
Indonesia, K. A. R. (2021). Ini Enam Upaya Kemenag Dorong Halal Indonesia untuk Masyarakat Dunia. https://kemenag.go.id/read/ini-enam-upaya-kemenag-dorong-halal-indonesia-untuk-masyarakat-dunia-8npw4
Indonesia, K. K. dan U. K. dan M. R. (2018). Rencana Strategis Kementrian Koperasi dan Usaha Kecil dan Menengah tahun 2020 – 2024.
Indonesia, S. K. R. (2020). Pemerintah Percepat Fasilitasi Sertifikasi Halal Usaha Mikro dan Kecil. https://setkab.go.id/pemerintah-percepat-fasilitasi-sertifikasi-halal-usaha-mikro-dan-kecil/
Jaelani, A. (2017). Halal Tourism Industry in Indonesia: Potential and Prospect. International Review of Management and Marketing, 7(3), 25–34.
Kamila, N. (2020). Respon Pedagang Bakso terhadap Kewajiban Sertifikasi Halal di Kabupaten Bureuen, Aceh. Universitas Islam Indonesia Yogyakarta.
Khan, S., Khan, M. I., & Haleem, A. (2019). Evaluation of barriers in the adoption of halal certification: a fuzzy DEMATEL approach. Journal of Modelling in Management, 14(1), 153–174. https://doi.org/10.1108/JM2-03-2018-0031
Khan, S., Khan, M. I., Haleem, A., & Jami, A. R. (2019). Prioritising the risks in Halal food supply chain: an MCDM approach. Journal of Islamic Marketing, ahead-of-p(ahead-of-print). https://doi.org/10.1108/JIMA-10-2018-0206
Nugu. (2019). CIMB Niaga-BPJPH Bersinergi Dorong Industri Halal. Republika. https://republika.co.id/berita/pzchks383/cimb-niagabpjph-bersinergi-dorong-industri-halal
Malau, P., & Svinarky, I. (2020). Analisis Perspektif Hukum Pengurusan Sertifikasi Halal Dalam Upaya Perlindungan Konsumen. JUSTITIA: Jurnal Ilmu Hukum Dan Humaniora, 7(3), 547–559. https://core.ac.uk/download/pdf/327184891.pdf
Maryati;, T., R, S., & Hasbullah, R. (2016). Analisis Faktor Kendala dalam Pengajuan Sertifikat Halal.(Studi Kasus: Pelaku Usaha Mikro, Kecil dan Menengah Makanan Beku diJabodetabek. Jurnal Ilmu Produksi Dan Teknologi Hasil Peternakan, 4(3), 364–371.
Nukeriana, D. (2018). Implementasi Sertifikasi Halal pada Produk Pangan di Kota Bengkulu. Qiyas Jurnal Hukum Islam Dan Peradilan, 3(2), 154–166.
Pavlicvc, I., & Lalic, B. (2009). ANALYTICAL HIERARCHY PROCESS AS A TOOL FOR SELECTING AND EVALUATING PROJECTS. International Journal of Simulation Modelling, 8, 16–26.
Prabowo, S., Abd Rahman, A., Ab Rahman, S., & Samah, A. A. (2015). Revealing factors hindering halal certification in East Kalimantan Indonesia. Journal of Islamic Marketing, 6(2), 268–291. https://doi.org/10.1108/JIMA-05-2014-0040
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
Citation Check
License
The copyright of the article fully belongs to the Jurnal Ilmiah Ekonomi Islam and publishing rights belong entirely to LPPM STIE AAS Surakarta
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.