Strategi Pengelolaan dan Pengembangan Pariwisata Dalam Meningkatkan Pendapatan Masyarakat Mandailing Natal Perspektif Ekonomi Islam Dengan Pendekatan QSPM
DOI:
https://doi.org/10.29040/jiei.v8i1.4507Abstract
References
Azam, Abdullah dan Razak. 2019. Halal Tourism: Definition, Justification, and Scopes Towards Sustainable Development. International Journal of Business, Economics and Law, Vol. 18 ISSN 2289-1552
Beeton, Sue. 2006. Community Development Through Tourism. Australia: Landlinks Press.
Butler, R., W. 2008. The Concept of A Tourist Area Cycle of Evolution: Implications for Management of Resources. Canadian Geographer. Vol. 24. h. 5-12.
David, Fred R. 2011, Strategic Management. California: Prentice Hall, Ed. 13, h.38
Febrianti Dwi Cahya Nurhadi, Mardiyono, dan Stefanus Pani Rengu, 2019. “Strategi Pengembangan Pariwisata Oleh Pemerintah Daerah Terhadap Pendapatan Asli Daerah “ (Studi Pada Dinas Pemuda, Olahraga, Kebudayaan, dan Pariwisata Kabupaten Mojokerto), Jurnal Administrasi Publik (JAP). Vol.2 No.2, h.326.
Grede, R., & Ali, A. 2008. 5 Strategi Ampuh Berbisnis. Yogyakarta: B-Fist
Habibah. 2016. Strategi Pengembangan Prasarana dan Sarana Objek Wisata Danau Marambe Kabupaten Mandailing Natal. Padang: Jurusan Pariwisata, Universitas Negeri Padang
Iwan, Nugroho. Ekowisata dan Pembangunan Berkelanjutan. (Yogyakarta: Pustaka Pelajar, 2015).
Jaelami, Aan. 2017. Halal Tourism Industry in Indonesia: Potensial and Prospects. Cirebon: Fakulkas syariah dan ekonomi islam, Univerisitas Syekh Nurjati 7(3), h. 25-34
Jaelani, Aan. 2016. Islamic Tourism Development in Cirebon: The Study Heritage Tourism in Islamic Economic Perspective. Cirebon: IAIN Syekh Nurjati Cirebon, 2016, h. 1-22
Junaidi. 2020. Halal-Friendly Tourism and Factors Influencing Halal Tourism. Universitas Lancang Kuning. h. 1755-1762
Marpaung. 2002. Pengetahuan Kepariwisataan. Bandung: Alfabeta.
Mill, C., R. 200. Tourism – The International Business. Jakarta: PT. Raja Grafindo Persana.
Palupi, Romadhon dan Arifan. 2017. The Importance of Optimization of Halal Tourism: A Study of The Depelopment of Halal Tourism in Indonesia. Yogyakarta: Universitas Islam Indonesia. h. 1-10
Prasetya, Arik. 2019.Determinants of Touriism Competitiveness in Malang City. Malang: Universitas Brawijaya. Vol 154
Rangkuti, Freddy. 2006, Analisis Swot Teknik Membedah Kasus Bisnis. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. h. 40
Rayendra, Miko. 2017. Halal Tourism Depelopment in East Lombok Regency. Padang: Universitas Negeri Padang Vol 1, No. 2. h. 197-201 ISSN 2580-1775.
Ricardson, J. and M Fluker. 2004. Understanding and Managing Tourism. Sydney :Pearson Hospitality Press.
Rozalena, A., & Sri Komala Dewi, S., K. 2016. Panduan Praktis Menyusun Pengembangan Karier dan Pelatihan Karyawan. Jakarta : Raih Asa Sukses.
Sahawi, M. El. 2015. Partisipasi Masyarakat Dalam Pengembangan Desa Wisata Dan Dampaknya Terhadap Peningkatan Ekonomi Masyarakat. Bogor: Fakultas Ekologi Manusia Institut Pertanian Bogor.
Setiawan, Rony. 2016. Pengembangan Sumber Sumber Daya Manusia di Bidang Pariwisata: Perspektif Potensi Wisata Daerah Berkembang. Blitar: Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Kesuma Negara Blitar, Jurnal Penelitian Manajemen Terapan. Vol. 1 No. 1 h. 23-35.
Spillane, J., J. 1994. Pariwisata Indonesia: Sejarah dan Prosesnya. Kanisius.
Susanto, A.,B. 1997. Budaya Perusahaan: Seri Manajemen dan Persaingan Bisnis, PT. Elex Media Komputindo, Jakarta.
Sutono, dkk. 2021. The Implementation of Halal Tourism Ecoystem Model in Borobudur Temple as Tourism Area. Indonesia Journal of Halal Research No.3 Vol. 1, h.13-20 E-ISSN: 2657-0165
Syarifuddin dan Basri. 2020. Halal Tourism in Perspective of Islamic Economic Law and Its Prospects in Indonesia. Makassar: University of Makassar, h. 163-173
Tjokrowinoto, M. dkk. 2011. Birokrasi Dalam Polemik, Cetakan III, Pustaka Pelajar dan Pusat Studi Kewilayahan Universitas Muhammadiyah Malang, Yogyakarta.
Undang-Undang Republik Indonesia Nomor 10 Tahun 2009, Tentang Kepariwisataan
Warsitaningsih, Sri. 2002. Handout Manajemen Industry Catering. Bandung: PKK FPTK UP
Widyastuti, Parenrengi dan Alkaf. 2018. Growing Halal Tourism in Jakarta, Which Can Influence Nation’s Competitiveness. Jakarta Selatan: Faculty of Economic and Business, Universitas Pancasila. h.1-12
Downloads
Additional Files
Published
How to Cite
Issue
Section
Citation Check
License
The copyright of the article fully belongs to the Jurnal Ilmiah Ekonomi Islam and publishing rights belong entirely to LPPM STIE AAS Surakarta
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.